ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών είναι ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ελλάδας. Συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων ελληνικών μουσείων σε αριθμό επισκεπτών. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν αρχαία αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του μαντείου των Δελφών και κυρίως αναθήματα αφιερωμένα στο ιερό.

Ιστορία

Το πρώτο μουσείο στους Δελφούς, αποτελούμενο από δύο πτέρυγες, οικοδομήθηκε το 1903 σε σχέδια του Γάλλου αρχιτέκτονα Tournaire, με δωρεά του ευεργέτη Α. Συγγρού, για να στεγάσει τα ευρήματα της μεγάλης γαλλικής ανασκαφής, που είχε αρχίσει το 1892.

Το 1938 κατασκευάσθηκε νέο μεγαλύτερο μουσείο που ενσωμάτωσε το παλαιό. Το 1958 αποφασίστηκε πλήρης ανανέωση και τα έργα άρχισαν το καλοκαίρι του 1958, βασισμένα σε σχέδια του αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού. Δίπλα στο μουσείο οικοδομήθηκαν εργαστήρια αποθήκες και γλυπτών, αγγείων και αρχιτεκτονικών μελών. Η επανέκθεση των αρχαίων διήρκεσε από το 1960 ως το 1963.

Το 1974 προστέθηκε μία νέα αίθουσα για την έκθεση των χρυσών και ελεφάντινων ευρημάτων του ιερού, που βρέθηκαν στις ανασκαφές στην Ιερά Οδό. Η τελευταία μεγάλη ανακαίνηση του μουσείου πραγματοποιήθηκε το 1999 από το Υπουργείο Πολιτισμού και έγινε αναδιαρρύθμιση των εκθεμάτων σύμφωνα με τη τελευταία μουσειολογική αντίληψη. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η επέκταση του Μουσείου των Δελφών, που βελτιώνει τη λειτουργικότητα του κτηρίου και τη μορφή της πρόσοψής του.

Τα εκθέματά του Μουσείου των Δελφών είναι κυρίως αρχιτεκτονικά γλυπτά, αγάλματα και έργα μικροτεχνίας από αναθήματα του ιερού.

Τα σημαντικότερα εκθέματα και συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου των Δελφών είναι:

-Ο Ηνίοχος.

-Ο Ομφαλός.

-Ο Κλεόβις και ο Βίτων.

Δύο αρχαϊκά αγάλματα, που παριστάνουν τους δύο αδελφούς Κλέοβι και Βίτωνα από το Άργος, ή κατ' άλλους μελετητές τους Διόσκουρους. Έργα του αρχαίου γλύπτη (Πολυ)μήδους, χρονολογούνται μεταξύ 610 - 580 π.Χ..

-Ο Θησαυρός των Αθηναίων.

Μαρμάρινες μετόπες με παραστάσεις Αμαζονομαχίας, των άθλων του Ηρακλή και του Θησέα. Έργα σπουδαίων Αθηναίων καλλιτεχνών γύρω στο 490 π.Χ., καθώς και πολλά άλλα που αξίζει τον κόπο να τα θαυμάσετε από κοντά.

-Ο Θησαυρός των Σιφνίων.

-Γλυπτά Ελληνιστικής Τέχνης.

-Αετώματα του Ναού του Απόλλωνα.

Εισιτήρια:

Ολόκληρο: 6 €
Μειωμένο: 3 €
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: 9 €, Μειωμένο: 5 €
Ισχύει για: Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Δελφοί

Ώρες λειτουργίας:

Χειμερινό: από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Μαρτίου 08:30-15:00

Θερινό: από 1η Απριλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου: Δευτέρα: 12:00 - 18:30
Τρίτη - Κυριακή: 08:00 - 19:30
Επικοινωνια
Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
SHARE THIS
SEARCH

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας και πατήστε εγγραφή για να σας ενημερώνουμε με νέα και προσφορές.


 

Copyright © 2009 Magic-travel.org. All rights reserved
Developed by Nelios.com | Designed by Mact SA