ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

Το Αρχαιολογικό  Μουσείο της Βεργίνας είναι ένα μοναδικό μουσείο, καθώς έχει χτιστεί εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι, δηλαδή κάτω από τον μεγάλο τύμβο. Έτσι ο επισκέπτης έχει τη μοναδική ευκαιρία να μπει μέσα στον τύμβο και να δει τους τάφους, όπως ακριβώς είναι σήμερα.

Στο υπόγειο Μουσείο της Βεργίνας εκτός από τους βασιλικούς τάφους της Μεγάλης Τούμπας, θα θαυμάσετε ευρήματα ανεκτίμητης αξίας και μοναδικής τέχνης. Χρυσά κοσμήματα, όπλα,   πανοπλίες, αγγεία, τοιχογραφίες με εξαιρετικές παραστάσεις και χρώματα που ο χρόνος δεν κατάφερε να σβήσει.

Εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε τη χρυσή λάρνακα με τον πασίγνωστο δεκαεξάκτινο ήλιο που βρέθηκε στο νεκρικό δωμάτιο του τάφου του Φιλίππου του Β΄, το χρυσό στεφάνι βελανιδιάς, τη χρυσελεφάντινη ασπίδα, την περικεφαλαία, το μεγαλο σπαθί,  την πανοπλία, τις λόγχες, τις χάλκινες περικνημίδες και το επίχρυσο κολλάρο, τα οποία επίσης βρέθηκαν στον τάφο του Φίλιππου του Β’. Η χρυσή λάρνακα, που περιείχε τα οστά του Φιλίππου, μαζί με το χρυσό στεφάνι βελανιδιάς είναι δυο από τα πιο πολύτιμα ευρήματα που έχει βγάλει στο φως αρχαιολογική σκαπάνη σε όλο τον κόσμο. Το στεφάνι ζυγίζει 714 γραμμάρια και αποτελείται από 313 φύλλα και 68 βελανίδια, ενώ η λάρνακα ζυγίζει περίπου 11 κιλά καθαρού χρυσού.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παραουσιάζει, επίσης, η πρόσοψη του κτιρίου του τάφου του Φίλιππου, η οποία κοσμείται από μια περίτεχνη τοιχογραφία κηνηγιού. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στα άτομα που εικονίζονται είναι ο Φίλιππος και ο γιός του Αλέξανδρος.

Η έκθεση στο Μουσείο είναι αφιερωμένη στον Μανώλη Ανδρόνικο, τον αρχαιολόγο που όχι  μόνο έβγαλε στο φως αυτούς τους θησαυρούς αλλά που διέθετε και τις γνώσεις για να τους αναγνωρίσει.

Στο Μουσείο υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς μια βιντεοσκοπημένη παρουσίαση των μνημείων από τον ίδιο σε έναν ειδικό χώρο προβολής.
Επικοινωνια
Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
SHARE THIS
SEARCH

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας και πατήστε εγγραφή για να σας ενημερώνουμε με νέα και προσφορές.


 

Copyright © 2009 Magic-travel.org. All rights reserved
Developed by Nelios.com | Designed by Mact SA