ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ

Μια μικρή βαθυγάλαζη κηλίδα περικυκλωμένη από δάση και βουνοκορφές...

Η αλπική Λίμνη Τσιβλού αποτελεί ένα ονειρικό τοπίο, όπου το βαθύ γαλάζιο της λίμνης συναγωνίζεται το έντονο πράσινο του βουνού που καθρεφτίζεται στα πεντακάθαρα νερά της!

Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στον Νομό Αχαΐας και στον Χελμό 800 μέτρων και είναι από τις ελάχιστες που υπάρχουν στην ορεινή Πελοπόννησο. Δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη, δημιουργώντας έτσι με τα νερά του δύο λίμνες. Με το πέρασμα των χρόνων η μία λίμνη ξεράθηκε, ενώ απέμεινε μόνο η γνωστή λίμνη.

Η λίμνη έχει επιφάνεια 200 στρέμματα και βάθος 80 μέτρα. Γύρω και κοντά στην Λίμνη υπάρχουν τα χωριά Περιστέρα, Αγία Βαρβάρα και Ζαρούχλα.

Το όνομα της λίμνης προέρχεται από το χωριό Τσιβλός, το οποίο καταπόντισε μερικώς μετά την κατολίσθηση. Σήμερα η λίμνη Τσιβλού είναι ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας.

Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό οικοσύστημα περιτριγυρισμένο από ένα πανέμορφο καστανοδάσος, ανάμεσα σε καταπράσινα έλατα και πεύκα. Η λίμνη αγκαλιάζεται από τις οροσειρές του Χελμού στις οποίες βρίσκουν καταφύγιο αλεπούδες, ασβοί, νυφίτσες και βίδρες. Τα πλατάνια και οι βελανιδιές, με τα τζιτζίκια να τραγουδούν ασταμάτητα το καλοκαίρι, δίνουν μια ανεπανάληπτη μουσική υπόκρουση. Αμυγδαλιές, καλαμιές και ρίγανη είναι φυτρωμένα ολόγυρα, δίνοντας έτσι το δικό τους μεθυστικό άρωμα την άνοιξη.

Στα ήσυχα νερά της λίμνης ζουν πολλοί υδρόβιοι κάτοικοι όπως καραβίδες, κυπρίνοι και κουνουπόψαρα, ενώ στα γειτονικά βουνά χρυσαετοί, γύπες και πετρίτες φτιάχνουν τις φωλιές τους και πετούν κατασκοπεύοντας την γύρω περιοχή. Επίσης, λόγω του πυκνού ελατοδάσους, η περιοχή θεωρείται ένας θαυμάσιος μελισσότοπος.

Η περιοχή τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε ένα δημοφιλή προορισμό.

Δραστηριότητες

Στη λίμνη μπορείτε να κάνετε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία το γύρο της λίμνης, πικ νικ και ποδηλασία.

Για την πεζοπορία υπάρχουν μονοπάτια τα οποία μπορείτε να εντοπίσετε πολύ εύκολα, ενώ πολλά ξύλινα παγκάκια είναι κατασκευασμένα για τη ξεκούρασή σας.

Πολλοί είναι αυτοί, επίσης, που επιλέγουν τη λίμνη για δραστηριότητες, όπως κανό, καγιάκ και καταδύσεις. Η εκτάσεως 200 στρεμμάτων λίμνη με την στάθμη των νερών της να αγγίζει τα 80 μέτρα βάθος, την καθιστά έναν παράδεισο για τους καταδύτες.

Τοποθεσία

Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στο νομό Αχαϊας στην Πελοπόνησσο, πάνω από την πόλη της Ακράτας. Απέχει μόλις 180 χμ από την Αθήνα και 28 χμ από την Ακράτα.

Πώς θα φτάσετε

Από Αθήνα:
Ακολουθώντας την Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, μετά από 150 χλμ. θα φτάσετε στην Ακράτα. Από την Ακράτα ξεκινάει ο δρόμος που σε 5 χλμ. περίπου οδηγεί στη Λίμνη Τσιβλού και σε 33 χλμ. στη Ζαρούχλα.

Από Πάτρα:
Ακολουθώντας την Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου, μετά από 67 χλμ. θα φτάσετε στην Ακράτα. Από την Ακράτα ξεκινάει ο δρόμος που σε 5 χλμ. περίπου οδηγεί στη Λίμνη Τσιβλού και σε 33 χλμ. στη Ζαρούχλα.


Ένα πραγματικά πανέμορφο μέρος που θα σας δώσει την εντύπωση πως βρίσκεστε σε χώρα του εξωτερικού! Η Λίμνη Τσιβλού αποτελεί έναν παράδεισο που πρέπει να επισκεφτείτε!
Επικοινωνια
Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
SHARE THIS
SEARCH

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας και πατήστε εγγραφή για να σας ενημερώνουμε με νέα και προσφορές.


 

Copyright © 2009 Magic-travel.org. All rights reserved
Developed by Nelios.com | Designed by Mact SA